Reciklaža materijala je postala jako popularna posljednjih godina. Trend koji se pojavio i u građevini, arhitekte i dizajneri prave jako impresivne domove od raznih materijala.

Odličan primjer koji ćemo vam pokazati je moedrna kuća koja je u svojoj osnovi napravljena od tri kontejnera za transport robe.

Sada možete i sami ovaj video da pogledate, a potom i da ga podijelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

O čemu je ovdje riječ?

Riječ je o tome što su korišteni ekološki prihvatljivi materijali za izgradnju ove kuće i može se reciklirati u potpunosti.

Kuća koja je sa fotonaponskim sustavom opremljena, ima i sustav za skupljanje kišnice koja se može iskoristiti poslije.

Moderne kuće troše 50 % više energije nego ova kuća. A kad je riječ o enterijeru kuće, ona je otvorenog tipa, ima bogata prirodna osvjetljenja. Bijeli minimalistički i skandinavski stil je stil uređenja ovdje.

Ne odvajaju se vrata od sobe, bazirano je sve na otvorenom konceptu stanovanja.

Ovakve kuće su danas mnogo prihvatljive i po cijenama. Nisu skupe, a dovoljno je samo da imate nešto novca, da imate ideju, dovoljno vremena i možete onda napraviti i sami vlastiti dom kao što je to uradio ovaj čovjek.

Da li ste vi nekad primijetili da je neko iz vašeg komšiluka napravio neku sličnu stvar kao što je to uradio ovaj čovjek sa ova tri kontejnera, budite iskreni s nama, ostanite i dalje uz nas i hvala vam što nas pratite.

Nadamo se dobrom druženju, redovno nas pratite, a mi smo tu da vas obavještavamo i da vam dajemo dobre i korisne savjete za vas.

Advertisement