Glumac je oduvijek bio na glasu jednog od najvećih šarmera, zločestog momka, te ženskaroša, a bio je poznat po tome što je vodio buran život propraćen skandalima.

Trostruki oskarovac i poznati glumac Džek Nikolson (82) je među najvećim holivudskim glumcima, a ima iza sebe sjajne uloge zahvaljujući kojim se vinuo u sam vrh glumačkih imena. Mnogi za njega smatraju i da je najbolji glumac svoje generacije, a još uvijek uspijevaju iznenaditi neki detalji o njegovom privatnom životu. Žene mu nikada nisu mogle odoljeti i poznato je da je veliki zavodnik, te da je uvijek imao prave ljepotice pored sebe. Za njega ružne riječi nisu imale čak ni bivše djevojke koje je varao.

Fanovi su ga zavoljeli još prije nekoliko decenija, a bio je nebrojeno puta u samom centru skandala zbog se*sualnih avantura i alk ohola. Odigrao je zadnju ulogu u romantičnoj komediji How do you know, a navodno se poslije toga povukao jer je imao probleme sa pamćenjem. Nikolson to nikada nije ni demantovao ni potvrdio, a poznato je jedino da još uvijek uživa u svakom trenu svog života i drži se izreke Više dobrih momenata. Ipak, on je ostao pravi profesionalac uprkos svemu i nikada nije dopustio da zbog njegovog načina života trpi posao koji radi. Disciplina je uvijek prisutna što se tiče mog zabavljanja. Kameru nikada nisam ostavio da me čeka, govorio je on.

Svi su nekad poželjeli da budu on i nema ko mu nije zavidio u nekom trenutku, naročito zbog žena. Priča se kako je sa preko 2 hiljade žena spavao, ali je bio iznimno oprezan, pa ima tako “samo” petoro djece. Pred oltar je stao samo jednom u životu i to sa Sandrom Najt 1962. godine s kojom je dobio kćerku Dženifer, a koja ga je napustila nakon šest godina.

Imao je najdužu vezu sa glumicom Anđelikom Hjuston, s kojom je proveo čak 17 godina uz brojne raskide. Spekulisalo se da je upravo ona ljubav njegovog života. Sigurno je jedno – od svih je bila najstrpljivija, i pored svega što joj je priređivao glumac. Držala je nadu da će joj se Nikolson zavjetovati na vječnu ljubav, ali do toga nije došlo. Uprkos tome što je izjavio 2012. godine u jednom intervjuu da mu je dosadio njegov način života što se tiče žena i da to ne želi više, nije ga spriječilo da pokuša zavesti prije pet godina Dženifer Lorens, koja je od njega mlađa 54 godine.

-Volio bih da doživim još jednu, zadnju romansu. Ali, čini se da se to neće desiti. Više se ne mogu udvarati ženama, to nije u redu u mojim godinama – izjavio je on. Čuveni oskarovac pronašao je u svojim 80im drugi način za opuštanje, pa tako uživa u mlijeku, umjetničkim kolekcijama i golfu. -Ne bih se nikad požalio na svoj život. Nije da mi društvo nedostaje – izjavio je on.

Uprkos tome što svi iščekuju da se to desi, neizvjesno je hoće li se više ikada vratiti na glumačku scenu, zato što je još uvijek njegov povratnički film Toni Erdmann u fazi priprema.

Preporuke
Loading..