U Srbiji je brzo popu munje sijevnula i odjeknula vijest , da se oglasila Danijela Štajnfeld , sve poplarnija mlada glumica sa porijeklom iz Srbije , koja živi na Američkoj adresi, i u svojoj izjavi je rekla da je moćnik koji ju je prije nekoliko godina silovao i zlostavljao ni manje ni više nego glavom i bradom Branislav Lečić.

Naime ona je u Americi snimila jedan dokumentarni film u kojem je govorila o svom iskustvu u smislu zlostavljanja žena i silovanja. u tom je dokumentarcu cijelo vrijeme vješto izbjegavala da kaže o kome se radi međutim između redova je opisala tog muškarca , ostajući nedorečena. Ona je svojevremeno rekla da se radi o starijem muškarcu , koji se bavi politikom i jako je moćan u Srbiji , a stalno se pojavljuje i na televiziji. i dugo je zapravo izbegavala da imenuje imemon i prezimenom tu osobu , ali sada je to uradila  i šokirala cjelu javnost. Jer se za Lečića nikada nije vezao niti jedan jedini slličan skandal. KAda su novinari pozvali glumca da i od njega dobiju izjavu o cijeloj toj priči on se mudro i jasno ogradio od svega , rekavši jednostavno da on od suda nije dobio nalog o tužbi , od strane dotične glumice , te da nema ništa crno na bijelo da bi mogao pričat išta o tome i tim njenim izjavama.

Ona je nakon puštanaj dokumentarnog filma u javnost kako kaže podnijela tužbu Vrhovnom sudu , i predala izjavu u tužilaštvo , a sada je na njima da li će slučaj prihvatiti ili odbaciti. Lečić je našoj javnosti poznat po brojnim ulogama u televizijskim serijama i domaćim filmovima , osim toga , on je član i Demokratske stranke , te je u političkoj opozici. A kako će se cijela ova priča završiti po njega , ali i po Danijelu , tek nam ostaje da vidimo.