Crni niz koji je započet u Srbiji se nažalost nastavlja , mnoge su poznate , nama bliske i bitne ličnosti izgubile životne bitke i bojeve , a oplakujemo ih i danas. Posljednji od njih je bio Đorđe Balašević , naš poznati kantautor , koji je otišao iznenada a svojom smrću je ujedinio region kao da je to njegova posljednja pjesma i posljednji poklon . Pokazali smo da smo barem u tugovanju jedinstveni i svi na isti način patimo.

 

 

Posljednjih dna do nas stižu i nove vijesti , broj mrtvih raste , crni dani se samo nižu. Tako smo strahovali za Zijaha Sokolovića koji se usješno oporavlja od operacije u Banja Luci , zaprim Predrag Živkovič Tozovac je bio hospitaliziran , zbog komplikovane upale pluća i spojen na kisik. On je još uvijek u bolnici i njegov ishod je neizvjestan. danas su opet do nas došle tužne vijesti, jer nas je napustio još jedan veliki čovjek , brat naše velike muzičke zvijezde Arsena Dedića. Milutin Dedić je preminuo jučer u popodnevnim stima u bolnici u Beogradu , a njegova smrt je posljedica infekcije koronavirusom.

 

 

On je bio slikar , novinar i putopisac ,a preminuo je nakon katke bolesti , nakon samo tri dana od saznanaja da je uopšte bolestan. Inače je rođen u Šibeniku , ali je posljednjih 35 godina proveo u Beogradu,a svi njemu bliski prijatelji kažu da nikada nije prebolio Arsenovu smrt , pa ako će ovo biti njihovo ujedinjenje Milutin je sretan.Njihova je veza bila neprekiuta čak i nakon Arsenove smrti i volio ga je onako kako sam brat brata umije da voli. Iza Milutina će ostati brojna umjetnička djela da sjećaju na njegovo postojanje.