Željko Ražnatović Arkan je našoj javnosti tekako poznat , i jedna je od onoh ličnosti koje će se pamtiti sigurni smo još jako dugo.Imao je surove načine likvidacije svojih suparnika i protivnika, i svakoga ko se nije slagao sa njegovim mišljenjem i stavom. On je te stvari i te ljude rješavao po kratkom postupku. Svi se možemo sjetti novinra i TV voditelja TV dnevnika Riste Đoge , koji je o Arkanu pričao sve što niko drugi smio ni želio , pa je završio neslavno. Naime on je jedne noći samo nestao , a nedugo nakon toga njegovo je tijelo pronađeno u kanjonu Drine , pod izgovorim da je nastradao zbog pokvarenih kočnica, ali su svi vjerovali da je to djelo ni mnaje ni više nego Arkana.

Arkan je sa svojim kriminalnim radnjama počeo kao veoma mlad , sa tek osamnaest godina kada je napustio Jugoslaviju i otišao ue NJemačku gdje kupio svoju kriminalnu skupinu , i gdje su harali plačkajući stručno i opasno , važili su za jednu od najopasnijih kriminalnih grupa i evropi , pljačkali su banke ,mjenjačnice, zlatare , velike trgovine , sve što je moglo donijeti profit i mnogo novca je dolazilo u obzir. Međutim po povratku u Srbiju je krenuo drugim putem osim pljačkanja počeo se baviti i ubistvima , bio je vođa zloglasne jedinice Škorpjoni koja je harala na ovom području. Ali i svemu tome je došao kraj kada je smaknut 2000. godine u hotelju Interkontinental, hicem u glavu s leđa. Njegov ubica nije do dana današnjeg pronađen , a brojne su špekulacije pokrenute zbog činjenice da je njegov kovčeg toko sahrane bio zatvoren . Navodno zbog toga da ga ne bi vidjela njegpva majka Slavica , jer je bio u lošem stanju zbog načina smaknuća.

Njegova tadašnja supruga Svetlana Ražnatović Ceca je bila poput aveti , cijelo vrijeme su je pridržavali da ne padne tokom sahrane , koja je i kasnila cijela dva sata. Detalj zbog čega se to desilo nje poznat , ali je cijela sahrana bila veoma potresna.Kao što možete vidjeti na fotografijama.