Vrlo dobro smo upoznati sa time da se u današnje vrijeme na internetu mogu pronaći razne stvari koje  se u većini slučajeva graniče sa zdravim razumom, a ljudi generalno imaju naviku da svakakve stvari postavljaju na društvene mreže, a nadležni pri tom pitanju ne rade apsolutno ništa kako bi sankcionisali ponašanje takvih osoba ili tu radnju.

U današnjem članku ćemo nažalost nastaviti u istom maniru. Tačnije, u današnjem članku vam donosimo jednu priču koja se dogodila u Grčkoj i to u jednoj o pravoslavnih crkava.

Kada je u pitanju krštenje, ono je u pravosljavlju veoma bitna stvar, i svjesni smo toga da se tom činu podređuje cijela porodica i pripremaju se za taj svečani dan.
Tada pop ili sveštenik na toj ceremoniji uzima bebu u naručje, čita joj molitvu i onda svetom vodicom posvećuje bebinu glavu i onda je dijete kršteno.

Tako bi to trebalo da bdue, međutim, ono što je ovaj pop o kojem danas govorimo uradio zgrozilo je cijelu Grčku, ali i ostatak svijeta.
Naime, cijela crkva je billa ispunjena do posljednjeg mjesta, a onda je on krenuo sa ceremonijom krštenja kada je uzeo bebu sa kojoj je mlatarao i vitlao sa njom kao da je u pitanju igračka.

Ono što su mnogi pomislili jeste da se to u ovom dijelu svijeta ovako radi, ali kako god da okrenemo, mislimo da je ovo brutalno.

Svi su bili ogorčeni načinom na koji se on odnosio prema bebbi, a u nastavku vam donosimo video pa i sami recite svoje mišljenje

 

Šta vi mislite?

 

Preporuke