Prošlo je nepune dvije godine kako je u saobraćajnoj nesreći život izgubio kralj narodne muzike Šaban Šaulić i negova iznenadna smrt je sve u regionu zasigurno ostavila u šoku, a naročito njegovu porodicu, njegove kolege i njegove fanove.

Kako su saopštili tada iz njemačke policije, Šaban se te večeri zajedno sa svojim kumom sa kojim je nastupio, a on je bio klavijaturista, vraćao sa jednog nastupa, a Šaban je na licu mjesta pogknuo dok je njegov kum preživio ali je zadobio ozbiljne povrede i zbog toga se jako dugo liječio u bolnici.

Bili smo svjedoci da je na sahrani Šabana prisustvovalo mnogo ljudi, a neki navode kako ih je bilo preko 10 hiljada, što je samo dokaz koliko je on bio cjenjen u društvu.

Nedugo nakon sahrane se krenulo pisati o njegovom nasljedstvu kojeg svakako nihe malo, i koje se sastoji od velike količine novca, nekretnina, stanova, vikendica.

Svjesni smo toga da kada je god podjela imovine u pitanju, da tu uvijek ima nekih nesuglasica i u velikom broju slučajeva ljudi pokažu svoju tamnu i ružnu stranu, pa je tako Šabanova udovica Gordana napala njegovog vanbraćnog sina Roberta  koji se pojavio na njegovoj sahrani, a sa kojim Šaban nije imamo nekog kontakta i poznato je da Robert živi u teškoj neimaštini i da je teško bolestan.

Nedavno smo pisali o jednoj kući koju je Šaban kupio u Šapcu od koje je Ilda planirala da napravi muzej koji je posvećen njenom ocu.


Ova kuća nije pripala Ildi, nego njenoj majci, ali ona je uzela stvar u svoje ruke i krenula sa renovacijom, ali kada je završila sa renovacijom odlučila je da se malo sačeka sa time i da drugim ljudima zabrani ulaz u kuću dok ona ne odluči da se ta kuća otvori.

Vaš komentar?

Preporuke