Zvezde Granda su jedna od najpopularnijih mzičkih emisija u regiji , takmičrskog karaktera , svake godine , svaka nova sezona okupi sve veći broj takmičara iz cijelog regiona , a Saša Popović svake godine uvede neke novosti u žiri. Žiri se djelimično mijenja iz sezone u sezonu , ali neki su članovi stalni poput Ane Bekute , Dragaa Stojkovića Bosanca, Jelene Karleuše i Marije Šerifović , u prvim sezonama MArija i Jelena su se često sukobile i to je držalo gledanost , međutim to je s vremenom prešlo  u prijateljstvo.

 

 

Iako su sukobi preostali , oni nisu ni izbliza žestoki kao ranij  najčešće se tiču samih takmičara injihovog pjevanja , a radi se na neki način ponajviše o razlici u ukusima i sluhu. Ono što je nekome savršeno drugima je bezlično i bezveze. Ali sve u svemu gledanost emisije ne pada , a kako se sve bliži kraju tenzije rastu.

Tako je i prošloj emisiji mali dječak Filip povodom svjetskog dana žena ,odnosno osmog marta poželio da ženama u žiriju podijeli ruže , međutim tu je Saša Popović napravio jednu kardinalnu grešku , naime on je dječaku rekao da nema potrebe da MAriji daje cvijet , odnosno ružu jer ona nije žena. To je MAriju jako uvrijedilo i povrijedilo što je jasno dala do znanja POpoviću i svima ostalima u studiju , izvrijeđala ga kako je znala i umjla. Popović se vjerovatno na neki svoj čudan način šalio , ali Marije vjerujemo da nije , te da ju je povrijedila ta njegova insinuacija.