Soba iz koje kreće sreća: uredite prema feng šui pravilima spavaću sobu i gledajte kako vam se mijenja život - Lifesytledom

Soba iz koje kreće sreća: uredite prema feng šui pravilima spavaću sobu i gledajte kako vam se mijenja život

Neki ljudi uređuju dom u potpunosti u skladu sa principima Feng Shuia i pritom nikakve kompromise ne prave, a ostali misle da se radi o praznovjeruju i da nikakvog utjecaja nema to gdje ćemo kauč staviti, na naš život. Ukoliko ste negdje u sredini, možete primijeniti Feng Shui pravila na spavaću sobu jer sve kreće odatle, i vidjeti da li vam godi novo uređenje.

Feng šui je drevna kineska disciplina koja ima za cilj kreirati harmoničnu sredinu zasnovanu na principima prirode da bi kroz dom prostruijila bolja energija.

Kad se radi o primjeni tih principa na spavaću prostoriju, ne smije se jedna stvar iz vida izgubiti – primarna njena funkcija, a to su romantika, relaksacija i odmor.

Položaj kreveta

Treba uza zid biti uzglavlje kreveta radije nego pod prozorom. Isto tako, ne treba se odvojiti krevet od zidova i nasred sobe ‘plutati’ zato što mu tako stabilnost fali.

Osjećaj neuzemljenja i lebdenja čini da zaspimo teže, dok se sigurnije osjećamo kad je uz ivicu krevet, pa je i ljepši san.

Krevet ne treba biti ni u ćošku prostorije, što je uredu za dječije sobe, ali nije za bračne. Na sredinu ga stavite, da bi mogla oba partnera ući svako na svoju stranu kreveta bez prepreka i problema.

Ravnoteža

Razmišljajte o kategorijama harmonije i balansa u spavaćoj prostoriji – lampe na njima i natkasne ne moraju biti identične, ali trebaju biti istog kvaliteta i veličine. Ma kako nam uvijek trebao prostor za odlaganje, treba biti čist prostor ispod kreveta, zato što imaju loš utjecaj na odnos sve stvari koje ispod njega stavljate, kako stručnjaci za feng šui tvrde.

Fotografije

Categories: Najnovije,Savjeti,Showbizz,Vijesti,Zanimljivosti,Zdravlje

Leave A Reply