Snežana Savić jedna je od onih glumica koja je smatrana jednom od najljepših u svom poslu, ali i općenito među slavnim osobama na ovim prostorima, posebno na početku karijere. Žena koja je uvijek oduševljavala sa svojim izgledom i stilom, bila je baš ona. Naravno, jedna je od najpoznatijih glumica, s dugom i vrlo uspješnom karijerom.Ono što još uvijek divi je ljepota koju posjeduje, ima i taj seksipil, bez obzira na godine koje su iza nje. Bez obzira na svoju dob, Snežana Savić i dalje pokazuje vrlo veliku količinu seksualne privlačnosti gdje god se pojavila i što god nosi. 

Koliko je moćna treba u svoje vrijeme, svjedoči činjenica da je osobno pjevala Josipu Brozu Titu, za kojeg se zna da je oduvijek volio žene. Čak joj ni Sofia Loren nije toliko očarala Tita, kao svojedobno Snežana Savić. Usput, Snežana Savić rođena je 1958. godine u Banjoj Luci. U razdoblju od 1977. do 1981. godine diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci s najvišom mogućom ocjenom, a nakon toga prošla je Pedagošku akademiju u Banjoj Luci. Magistrirala je 1989. godine pod nazivom “Država kao predmet međunarodnog trgovačkog prava”, a 1993. doktorirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Banjaluci na temu “Pojam prava kao normativnog poretka – doprinos kritike Kelsenove normativne doktrine, znači žena koja je u potpunosti elokventna i pametna.

 
Od 1986. godine radi kao asistent, potom kao profesor, a danas kao predstojnik Katedre za državno pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Od 1995. godine radi kao profesor na Višoj školi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Preporuke