Prema današnjim izvješćima turskih medija, potres jačine 5 stupnjeva po Richteru pogodio je provinciju Hattaji u južnoj Turskoj. Turska agencija za upravljanje katastrofama i hitnim slučajevima (AFAD) potvrdila je potres. Potres se osjetio i u Siriji i Jordanu.

 

 

Bio je to 54. potres koji je pogodio tursko-sirijsku granicu u posljednja 72 sata, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC). Guverner Hataja Rahmi Dogan rekao je da su vlasti lokalne.

 

 

– Osim prethodnog urušavanja nekoliko zgrada koje je nedavni potres teško oštetio, nema dojava o većim posljedicama. Prema informacijama iz prve ruke, nema povrijeđenih niti zatrpanih ispod ruševina – rekao je Dogan u ime Anadolije.

 

Broj poginulih u razornom potresu u Turskoj ovog mjeseca porastao je na 43.556, rekao je ministar unutarnjih poslova Sulejman Soylu.

 

Sojlu je za TRT Haber TV rekao da je nakon prvog potresa 6. veljače bilo 7930 naknadnih potresa. Više od 600.000 stanova i 150.000 poslovnih prostora pretrpjelo je najmanje umjerenu štetu, rekao je. Ostatak pročitajte OVDJE

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here