Nikola Tesla vjerovao je da smrt ne postoji, dok je na svijet gledao potpuno drugim očima mijenjajući stvarnost uz pomoć svijesti. Njega su nazivali sanjarom, te su se rugali njegovim idejama, ali je vrijeme sve na kraju postavilo na svoje mjesto. Za Teslu se zna da je bio nevjerojatno talentovan, te da je do svojih otkrića dolazio veoma lako, kao da se šali. Govorio je kako mu mnoga tehnička rješenja padaju sama na pamet, a na svijet i na ljude je gledao na potpuno drugačiji način. Njegovi izumi su bili više od jednog vijeka ispred svoga vremena, te je znao neke stvari koje niko nije, i znao je kako da promijeni stvarnost uz pomoću svijesti, te o njemu još uvijek postoje neke legende:

” Smrt ne postoji, a samim tim saznanjem, nestaje i strah od iste. I zapamtite: nijedan čovjek koji je postojao nije umro. Pretvorili su se u svjetlost i kao takvi postoje i dalje. Tajna je u tome da se te svjetlosne čestice vrate u prvobitno stanje. Vraćanje u neku od prethodnih energija. Hrist i još neki znali su tu tajnu. Ja sam tragao za time kako da se očuva ljudska energija. Ona je jedan od vidova svjetlosti. U Duši ponekad ravna vrhunskom nebeskom svjetlu. Nisam tragao za tim radi sebe, već radi dobra svih. Vjerujem da će moje otkriće učiniti ljudima život lakšim i snošljivijim i usmjeriti ih na duhovnost i moralnost.”, govorio je Tesla.

Ono što je Teslu odvajalo od drugih naučnika je svakako njegov odnos prema duhovnosti, te je imao poseban pristup ka metafizici. Imao je stav da je mentalna komponenta povezana sa duhovnošću ljudskog bića omogućava napredak. To je ono što ga je izdvajalo od Ajnštajna koji je negirao mentalnu komponentu.

Ostatak pročitajte OVDJE

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here