Lider Dveri Boško Obradović i nekoliko njegovih pristalica divljački su jutros ispred ulaza u narodnu skupštinu napali i fizički napastvovali poslanika vladajuće koalicije Marijana Ristačevića, udarali ga pesnicama, čupali kosu i pocijepali mu sako. Boško Obradović je u totalnoj političkoj nemoći, zajedno sa svojim pristalicama blokirao ulaz u samu Skupštinu.Obradović je povodom cijelog ekcesa izjavio”Ako ja dobrim i normalnim građanima Srbije ne mogu objasniti da se krši Ustav na sve moguće načine, onda ja stvarno ne znam šta da više kažem. Vrijeđaju nas, masovno nas ponižavaju i ruše nam integritet naše jedine države, to svakako odmah mora da prestane”, bile su njegove riječi danas oko podne ispred same Skupštine Srbije.

Kako sami mediji prenose koji su bili tu ispred Skupštine, oni sami navode da je napao i gospodina MIlovana Drecuna predsjednika skupštinskog odbora za kosovo i Metohiju, međutim on je puno bolje prošao od ovog prvoga. U ovom slučaju je moralo da reaguje i i samo osiguranje iz Skupštine, i imali su baš pune ruke posla. 

Oglasio se i sam predsjednik Srbije ALeksandar Vučić, koji je pozvao sve građane Srbije da osude fašističko ponašanje Boška Obradovića i njegovih sljedbenika i pristalica koji su bili tu svo vrijeme. Ove slike smo mogli gledati samo u Njemačkoj tridesetih i Hrvatskoj 40 ih godina prošloga vijeka. Kako će se završiti cijela ova situacija, ostaje nam da vidimo.

Preporuke