U današnjem članku vam donosimo kako da budete sigurni da li će te se zarazit ako sjedite u istoj prostoriji sa osobom koja ima Covid-19. Naime, lječnici istiu da je najbitnije držati odstojanje od najmanje metar i po, nositi masku.

 

Sa dozaskom hladnijih dana sve više boravimo i provodimo vrijeme u zatvorenim prostorima, te je teško procijeniti iz kojeg se razloga neko zakašljao, dal zbog suhog zraka, obične prehlade il je ipak to jedan od simptoma besti Covid-19. Matematičari s MIT-a odlučili su se zabavit oko problema širenja virusa te su osmislili matematičku model koji simulira dinamičnost virusa u kapljicama u nekom prostoru. MIT-evci su odučili osnovati interet stranicu koja je jednostava za korištenje, a dosta može pomoći ljudima da provjere kakve su im šanse da se zaraze.

Na stranici Indoor Safety Guideliine za Covid-19 potebno je samo da ispunite obrazac tj. odgovoriti na pitanja o samoj prostoriji, uvijetima u protoriji,te broju ljudi koji boravi u prostoriji i šta osobe rade. Pitanja na samoj stranici mogu se činit jako čudna npr.: visina stropa,vrsta klimatizacijskog susatav i sl.