Pored toga što je ona tek sada prošla u finale, mnogi se spremaju za njenu pobjedu, a Željka Jurišić je otkrila da je i sama sretna zbog svoga plasmana u emisiji “Nikad nije kasno, ali da se ona u isto vrijeme nada i ne nada pobjedi.

“Sve kolege koje su tu su veoma dobri pjevači, a mogu reći da je polufinale veliki uspjeh. Meni ljudi iz moga kraja govore da ću ja biti pobjednica i da sam sretna što sam stigla do toga gdje sam sada, ali ipak da li ću ja biti prva ili deseta, nije mi toliko bitno”, rekla je ova takmičarka.

Planove za budući period koji dolazi poslije finala ona još uvijek nema, ali je rekla da je duet sa Šemsom ono što trenutno najviše priželjkuje.

“Za mene govore da sam njena nasljednica, ali ja bih rekla da ja imam nešto i svoje, a Šemsa sama zna da nas porede, a mi se dugo poznajemo pored toga što se nismo dugo vremena vidjele. Ona je mene gledala u vrijeme kada sam bila u Zvezdama Granda, a tada me je kritikovala za to što biram teške pjesme, te mi je davala savjete šta ću da pjevam i slično”, izjavila je Željka.

Isto tako je jedan dokaz oko njene pjevačke kvalitete bila situacija koja se njoj desila kada je bila u Švicarskoj, a ona je rekla: “Meni je tada došao čovjek koji je rekao da Šemsa nije mogla doći i da je preporučila mene da uzmu za njenu zamjenu za pjevanje”, rekla je Željka.