Svjesni smo toga da u svijetu postoji veliki broj djece koje su njihovi roditelji napustili i koji su prinuđeni da se snalaze na razne načine, a veliki broj njih završi u domovima za nezbrinutu djecu.

Samo rijetki od njih imaju sreće i bivaju usvojeni od strane parova koji ne mogu da imaju djecu, a to se upravo deislo Lazaru Badlieu koji je rođen na Filiupinima, a njega su usvojili Nanej i Tatej, a ovo je bio njegov naziv za njih tj on ih je tako zvao.

Njegovi su roditelji bili siromašni i oni su živjeli u jednoj oronuloj kućici i vrlo često im je nedostajalo svega, ali ono što je najvažnije nije, a to je ljubavi i smijeha.

Lazaro je od malih nogu pokazivao velike znakove visoke inteligencije, i pokazivao je svoj potenecijal, a roditelji su se odricali mnogo stvari kako bi ga uspjeli školovati, a njeihova želja je bila da on diplomira jer je to jedan od lakših načina da proneđe posao.

Međutim, Lazaro je završio srednju školu i na kraju je diplomirao na fakultetu i to u Australiji jer je dobio stipendiju kao izvrsan učenik, a nakon fakulteta je počeo raditi i počeo je zarađivati veliki novac.

Kako je stalno napredovao na poslu dobijao je veću platu, a na kraju je uradio nešto što je on podijelio na facebook-u i što je raznježilo njegove pratitelje.

On je na objavi napisao kako njegov tata i njegova mama nisu imali dobar život i da su sve žrtvovali kako bi on imao dobar život, a ona da je radila kao prodavačica, a on kao portir.
Danas kada on ima šansu da im uzvrati ljubav, on im je kupio novu kuću u kojoj sada žive i vrlo često idu po putovanjima.

Vaš komentar na ovo?

Preporuke