Tužna i potpuno nevjerovatna priča je obišla svijet , a dolazi nam iz Turske, mnogi koji su čuli ili pročitali su ostali šokirani i u nevjerici. Sasvim je poznato i nrmalno saznanje svima nama da bi svaka majka uradila bilo šta što će pomoći njenom djetetu u životu , svaka bi se majka žrtvovala do kosti maksimalno samo d idjete ima sve što mu duša želi i sve što mu treba za jedan zdrav , normalan i kvalitetan život. A ponekad i više od toga , problem leži jedino u tom što su neka djeca uistinu razmažena i bezobrazna pa iskorištavaju svoje roditelje kao da nisu ljudi , gledaju na njih kao na izvor dobara , finansija , odjće i kao masinu za davanje novca.

Ipak sa druge strane imamo i onu djecu koja su na ponos svojim roditeljima i trude se da im olakšaju život a ne da ga otežaju.
Ipak kada smo čuli šta je to uradila ova dadesetpetogodišnja turkinja , Merve Boskurt , ostali smo zapanjeni jer su njeni postupci prešli sve granice bezobzirnoti i bezobrazluka.

Naime ona je svojoj majci koja je bila siromašna žena , rekla da je uspjela da se upipe na prestižni fakultet medicine Oksford u Velikoj Britaniji i otišla je od kuće pod tom izlikom , tu je prevaru razradila do sitnih detalja , čak je majci slala i fotografije u bolničkoj uniformi sa maskom na licu kako joj dokazala da zaista radi i stažira u bolnici i da pomaže ljudima za vrojeme pandemije , a zapravo je cijelo to vrijeme radila u istanbulu kao agent za nekretnine i nije prešla granicu turke ni u kom slučaju. Njena je jadna majka sve ove godine živjela u uvjerenju da njenoj kćerki treba novac i zarađivala ga je prodajom cvijeća na lokalnom groblju i svaki dinar koji bi zaradila slala je merve u engledksu , kako je merve barem tvrdila da je tamo. Ko zna do kada bi se ova prevara nastavila da nije bilo novinara koje je ova priča zaintrigirala pa su krenuli da istražuju u želji da naprave reportažu. Novnari su tako otkrili istinu da merve nije nikada napustila turksu i da ije nikada ni upisala stufdij medicine . Jadna majka je bila shrvana bolom .