Zlatan Ibrahimović je izuzetan fudbaler koji bi se morao stvarati da nije postojao. Budući da je bosansko-hrvatskog naslijeđa, on se smatra jednim od najvećih fudbalera koji su ikada krasili ovaj sport. Zastupao je neke od najvećih svjetskih i evropskih fudbalskih timova, i kroz to je postigao sve što je ikada želio postići. Odrastanje Ibrahimovića nije bilo lako, budući da je odrastao u Švedskoj kao izbjeglica, a on je ispričao da je bilo vremena kada je češće bio gladan nego sit.

Istraga se vrti oko lokacije djece Zlatana Ibrahimovića, bilo da su na Balkanu ili ne. Međutim, činjenica je da je balkanski način razmišljanja duboko usađen u njihove ličnosti, što i ne čudi s obzirom na bosansko naslijeđe njihovog oca. Kao istaknuti sportista na svjetskoj sceni, Zlatan Ibrahimović je svoju strast prema sportu, porodičnu ljubav i poštovanje prema roditeljskim figurama, kao i poznatu crtu balkanskog tvrdoglavosti, prenio na svoje potomke. Osim toga, uživaju u slobodnim aktivnostima poput igranja igračkama, druženja sa prijateljima i sticanja znanja iz oblasti glume. Dva sina Zlatana Ibrahimovića dugo su se rijetko viđali, ali pažljivijim uvidom na njihove slike, vidljivo je da su naslijedili izgled svoje majke. Maksimilijan, koji ima 16 godina, i njegov mlađi brat Vincent, pokazali su veliko interesovanje za fudbal. Nikada nisu propustili nijednu očevu utakmicu na domaćem terenu, a čak su uspjeli da se priključe na terenu nakon utakmice. Nagađalo se da Maksimilijan ima potencijal da postane uspješan napadač i da možda krene stopama svog oca. Međutim, neizvesno je da li će Zlatanovi sinovi nastaviti fudbalsku karijeru.

Unatoč želji da mu djeca budu samostalna, nogometaš ih je odlučio poslati na ljetovanje kod bake u Hrvatsku. Ovo je bio prvi put da su bili razdvojeni od roditelja na duži vremenski period, a o njihovom putovanju i ličnom životu se vrlo malo zna. Za djecu se kaže da posjeduju kvalitete slične majci i ocu, pri čemu su karakter njihove majke i osobine njihovog oca podjednako zastupljene. Fudbaler vjeruje da će usađivanjem vlastitih atributa svojoj djeci, kao što su spretnost, samosvijest, samopoštovanje, samopouzdanje, pa čak i njegova kontroverzna arogancija, biti bolje opremljeni za uspjeh u budućnosti.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here