Kako se prisjetio Hrvoje Barlović, sin pokojne i nekada jedne od najpopularnijih pjevačica u Jugoslaviji, Đurđice Barlović: ”Sjećam se kao da je bilo danas. Ljetovali smo na Pagu i krenuli smo, kao i svakog dana, na plažu malim gliserom prema uvalice gdje smo se najčešće kupali. Tu je uvijek bilo nekoliko porodica sa djecom, prijatelji naših roditelja, pa bi se roštiljalo ili jelo ono što se donijelo u putnim hladnjacima i vraćali bi se tek predvečer u apartman, koji smo uvijek iznajmljivali od porodice kod koje smo godinama ljetovali.”- U avgustu mjesecu je bilo 30 godina od prerane smrti poznate pjevačice, a koja je Hrvoju i njegovom bratu prekinula bezbrižno djetinjstvo, a cijela estrada je te 1992. godine bila ostala u šoku na vijest o njenoj smrti

Njen veliki prijatelj i vođa grupe Novi fosili u kojoj je Đurđica bila glavni vokal je rekao da su na dan njene smrti u njegovom stanu u jednom trenutku svi satovi stali, i da je tek kasnije čuo za Đurčicinu smrt i da je sve to protumačio kao Božji znak. A Đurđica je preminula kada je imala samo 42 godine: ”Takvi događaji ostanu u nama zauvijek, pa iako je prošlo mnogo godina, i danas pamtim osjećaj šoka i neizmjerne tuge, iako sam tad imao samo 11 godina” – priča danas Đurđicin sin, koji je danas po zanimanju stomatolog: ”Svi smo obožavali more i morske sportove. Mama zato što je rođena Splićanka i odrasla je uz more, a imali su oduvijek neki gliser jer su obožavali da plovimo i naučili su me da upravljam još kad sam imao osam-devet godina. Tu ljubav prema moru usadili su i Borni i meni, pa danas obojica volimo i da ronimo” – priča Hrvoje Barlović, koji se sjeća mame kao vrlo blage i osjećajne osobe.

Rekao je kako se sjeća mnogih detalja, ali da je tada bio mali i da nije mnogo znao o njenom profesionalnom putu, te da je tek naknadno saznao dosta toga onjoj u razgovorima sa svojim tatom, sa njenim kolegama, te da je uvijek obožavao pričati o svojoj mami sa njenim bratom koji živi u Splitu.

Ostatak pročitajte OVDJE

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here