Koliko god mi smatrali da smo mi dobri vozači, ili da poznAjemo razne stavri vezan za saobraćaja ili za automobil, uvijek postoji nekoliko stvari koje ne znamo i koje su nam naprosto promakle ili za koju jednostavno nismo ni znali.

Ono što isto jeste pojava da ljudi jednostavno ne pročitaju upustva za svoje auto, ali to na našim prostorima i skoro nije moguće jer rijetko ko može da priušti sebi nov automobil i tako dobije razna upustva.

Međutim, nikada ne pročitate nešto, ali ona kada vam se pojavi neki signal koji je ranije niste susretali na kontrolnoj tabli, onda listate po upustvu kako biste vidjeli o čemu se radi.

U današnjem članku vam donosimo jednu caku za koju vejrujemo da je ona nepoznata velikom broju šoferčina, a u danšanje vrijeme svjesni smo toga da skoro svako auto ima daljinsko otkučavanje i zaključavanje automobila, a neki automobil se pored zaključavanja i otključavanja mogu upaliti na daljinsko upravljanje, a na nekima možete čak otvoriti i gepek, ali na tom daljnskom postoji jedna oipcija za koju smo sigurni da rijetko ko zna,, a riječ je o dizanju i spuštanju prozora na automobilu,. a kako biste ovo aktivirali potrebno ej samo pritisnete dugme za otključavaje jednom, i onda to ponovite ali drugi put to dugme držite malo duže

Na ovaj način biste trebali da  pokrenete spuštanje i podizanje prozora

Lista automobila koji imaju ovu opciju se nalazi OVDJE

Preporuke