U današnje vrijeme, tačnije u vrijeme pandemije svjesni smo toga da su zdravstveni sistemi preopterećeni i da nam je jako teško doći do doktora ili medicinskog osoblja jer je sva pažnja i sve snage usmjerene na kovid pacijente, pa je stoga jako bitno da radimo na svom zdravlju i da se čuvamo, ali isto tako i da radimo na tome da svoj imunitet podižemo na razne načine.

Vjerujemo kako ste do sada čuli razne stvari o tome kako podići svoj imunitet, ali isto tako vjerujemo kako ste od davnina čuli kako su ljudi uvijdeli da neke bljke koje nas okružuju u stvari imaju ljekovito svojstvo.

Naime, takvim metodama se u velikom broju slučajeva liječimo i danas ukoliko imamo neke stomačne tegobe ili neki drugi problem, pa onda mi pijemo neke razne vrste čajeva.

Kaada su u pitanju ruralna područja na ovim mjestima su naročtio bili cjenjeni travari koji su u velikom broju slučajeva mjenali doktora.

Naime, u Srbiji, u jednom malom mejstu koje se naziva Belo Blato, se doselila jedna četvernočlana porodica iz Sibira, a članovi te porodice su poznati travari i njihova porodica od toga živi i to radi već desetljeće godina.

Oni su isto tako zbog toga vrlo brzo postali poznati i u Srbiji i oni proizvode razne preparate koji su jako puno traženi.

Glava porodice je Bulat Šagzin, koji je rođen u Sibiru pored Bajkalskog jezera i još kao mali je naučio mnogo toga o ljekovitim svojstima biljaka..

On je istakao kako je došlo do pojave pandemije korona virusa interesovanje za njegove preparate skočilo jer upravo njegovi perparati su namjenjeni za pojačanje imuniteta.

On je t istakaop kako je šipak kojeg imamo u izobilju jako dobar kada je u pitanju vitamin C i da je ehinacea jako dobra za dizanje imuniteta.

Vaš komnntar?

Preporuke