Pravni tim Severine Kojić podnio je dvije žalbe protiv rješenja zagrebačkog Općinskog građanskog suda, koji je popularnoj pjevačici oduzeo skrbništvo nad sinom i naredio dječaku da živi s ocem. Odvjetnici su prethodno podnijeli zahtjev za privremenu mjeru da otac, srpski poduzetnik Milan Popović, ne bi trebao odvesti dijete iz Hrvatske, jer je Severini putem pošte zatražio da mu se istog momenta preda dječakova hrvatska putovnica.

Hrvatski portal Jutro neslužbeno saznaje da žalba na dvadeset stranica objašnjava zašto Severina Kojić smatra da presudu treba poništiti. Između ostalog, smatra da je sud donio odluku s kim će dijete živjeti, ne uzimajući u obzir da dijete ima pravo znati gdje će živjeti, obavijestiti ga o svom domu i Konvenciji.

UN mora tražiti mišljenje UN-a o pravima djeteta i biti svjestan svih pitanja koja se tiču ​​njegovog privatnog života. Odvjetnici smatraju da temeljno ljudsko pravo na pošteno suđenje nije korišteno za donošenje presude, a u žalbi navode niz činjenica koje je, prema njihovom mišljenju, pogrešno utvrdio sud.

Do odluke višeg suda, Severina Kojić morat će se pridržavati konačne odluke kojom će narediti dječaku da živi s ocem. Svaka daljnja odluka koja se tiče pohađanja škole i zdravstvenih prava prepušta se Milanu Popoviću koji se više ne mora slagati sa Severinom.

Njeni odvjetnici smatraju da su prijedlozi za drugo ročište opravdani. Ako se utvrdi da je došlo do značajne povrede zakona u postupku sudskog odlučivanja, može se zatražiti pojašnjenje ili provjera istine.

Preporuke
Loading..