Severina Kojić prešla je na pravoslavlje. Hrvatska pop zvijezda već četiri godine bori se s potomstvom sa suprugom Igorom Kojićem, pa je odlučila potražiti pomoć u našoj vjeri, a posebno u srpskim i grčkim svetištima. Severina mjesecima obilazi pravoslavne crkve i samostane, razgovara s popom, redovnicama, posti i moli. Rođena je katolikinja, ali s Igorom je bolje upoznala svoju vjeru.Prijateljima je rekla da je ljubav i utjehu pronašla u pravoslavlju i da čvrsto vjeruje da će uz pomoć srpskih svetaca konačno zatrudnjeti – otkriva izvor za srpske medije. Nakon dvije neuspješne vantjelesne oplodnje, Seve je nedavno bila u samostanu St. Nectary of Aegina na otoku Aegina.

Seve ima 47 godina i njezin biološki sat otkucava, a ona jako želi dijete s Igorom. Liječnici su otkrili da su u redu i nemaju objašnjenje zašto ne mogu dobiti dijete. Severina je čula da je nekoliko žena zatrudnilo uljem svetog Nektarija, pa je pristala s Igorom da je proba i ona.Čim su stigli u to svetište, potražila je redovnicu Philotheu, koja je pomogla mnogim parovima. Objasnila je da želi potomstvo bez da su joj liječnici mogli pomoći. Odveli su je u sobu u kojoj je spavao sveti Nektarij i rekao joj da legne na krevet, a zatim joj je rekao molitvu kod njegovih moštiju, rekao je sugovornik.

Savjetovano joj je da posti redovito, kao i da se moli Nektarija svako jutro i večer. Također, trebala bi koristiti sveto ulje iz Aegine za masažu trbuha, u obliku križa – kaže izvor i objašnjava da je Igor radio sve što je u njegovoj moći: Posjetio je Hilandar. Ondje je uzeo zrno grožđa iz čudotvorne loze koja je izvirala iz groba svetog Simeona Mirotvorca, odnosno Stefana Nemanje. 

Nakon što je posjetila ovaj samostan, Severina je objavila na Instagramu i zahvalila svetom Nektariju.

 

Preporuke