Neke teške ljudske priče nas zaista ponekad ostave bez teksta i ukažu nam da naši životi i nisu tako loši kako nam se ponekad čini, ali dosta često nas nečiji tuđi postupci i začude pa se zapitamo kako je moguće da neki ljudi urade neke stvari i zapitamo se koliko je samo snage, hrabrosti ili ludila trebalo nekim ljudima da naprave neke stvari, koje u normalnim okolnostima ne bi napravili. Takva je i ispovijest ove žene koja je digla veliku prašinu na društvenim mrežama, a svoju ispovijest ova žena počinje ovako:

”Moja starija sestra je izgubila život u saobraćajnoj nesreći prije godinu dana. Bila je udata, imala 3 kćerke, savršenog muža, savršen brak. Život joj je bio idealan, a onda se desilo to.Ni kriva, ni dužna izgubila je život, djevojčice ostale bez majke, ma grozno. Par mjeseci sam bila na teškoj terapiji, nisam mogla da se pomirim sa istinom. Mnogo sam razmišljala i o djevojčicama, a onda mi je sinulo kako da cijelu bol ublažim. Odlučila sam da s žrtvujem, da budem majka deci moje sestre i da se udam za muža moje sestre”

Dalje ova žena u svojoj ispovijesti objašnjava da joj nije bilo niti malo lako da donese tu odluku, te da je znala da će i okolina veoma loše da utiče na ovaj njen potez, ali je dalje u svojoj ispovijesti rekla i ovo :

”Pozvala sam ga istog trenutka i to mu predložila, a on mi je tada rekao da je to krupna odluka i da mora o tome dobro da razmili. 12 godina sam mlađa od njega, imam 19 i na samom sam početku života, društvo koje bi me iako radim dobro djelo osudilo, rodbina, sve mi je to predočio i zamolio da dobro razmislim. Saslušala sam ga i ponovila mu da sam odlučila i da je samo do njega, da li želi ili ne”

Dalje je nastavila da govori o tome da time svoj život stavlja u drugi plan i da sve svoje planove koje je imala mora da zaboravi, pa je napisala još i ovo:

.”Ja svoj život na neki način odbacujem, ali 3 mala, nevina i nedužna života dobiti će priliku da odrastu uz osobu koja će brinuti o njima kako bi brinula njihova mama i tu svaka dalja priča gubi značaj. Želim život posvetiti djevojčicama moje sestre i donekle znam da bi i ona uradila to za moju djecu. Brak ćemo ozvaničiti idući vikend i nimalo se ne brinem za komentar. Moj život od sada ima samo jedan cilj, izvesti djevojčice na pravi put i učiniti ih srećnim.”

Preporuke
Loading..