Ove sedmice fokusiramo se na Senada Bašića, poznatog bh. glumca. Prvu televizijsku ulogu dobio je sa 46 godina, u popularnoj humorističnoj seriji “Crazy Confused Normal”. Prije toga nije imao veću ulogu, a uglavnom je radio na fakultetu i imao nekoliko manjih predstava u svom rodnom gradu.

Ovaj glumac rođen je u Trebinju 1962. godine. Suprugu je upoznao u tramvaju dok su bili srednjoškolci i bila je to ljubav na prvi pogled. Vjenčali su se još dok su bili studenti, pa je svadba bila skromna zbog besparice, ali je ipak ostala u lijepom sjećanju. Kasnije su dobili kćer Hanu i sina Skendera. Hana je postala majka još kao maloljetna, pa Senad ima i unuku Enu za koju kaže da je počastvovan i presrećan što ima.

Senad Bašić je poznati bosanskohercegovački glumac koji je glumio u mnogim uspješnim filmovima i predstavama. On je također otac dvoje djece, Hane i Skendera. Njegova unuka Ena je njegov ponos i dika. Bašić i njegova supruga Jasna već dugi niz godina žive u Njemačkoj jer smatraju da BiH nema budućnosti. Nedavno su na Instagramu objavili zajedničku fotografiju koja je pobrala brojne komentare o tome koliko Ena liči na oca.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here