U današnje članku ćemo da pričamo o zdravlju i kada je naš prostor u pitanju poznato je koliko je sama konzumacija luka toliko rasprostranjena i da je to veoma zdravo , a omjer je skoro isti kada se radi o bijelom ili crnom luku.

Naši djedovi su sami jeli masnu slaninu i glavicu crnog luka i toku dana, a kada se prehladimo svi znamo da bi smo trebali da jedemo luk kako bi se izliječili jer on u sebi ima veliki broj korisnih stvari. Međutim, ono što je karakteristično za njega jeste što je o takvog mirisa, a upravo taj mirisi je jedna od najboljih stvari.

Već smo rekli da luk sadrži razne vitamine kao i minerale koje imaju veliku ulogu u očuvanju našeg zdravlja a u drevna vremena on je korišten za liječenje glavobolje, srčanih tegoba, kao i afte u ustima.

On u sebi ima i veliku količinu ,vitamina C te je jako dobar antioksidans, a pored vitamina C on sadrži i vitamin B

Njegovo zdravo dejstvo nije samo dobro u njegovom konzumiranju upavo zbog toga što on u sebi sadrži veliku količinu sumpora koji je razlog zbog kojeg mi plaćemo da ga režemo, a ovo možete da koristite ukoliko imate problema sa respiratornim sistemom i imate otežano  disanje.
Kako biste ga u ovau svrhu iskirstili potrebno je smao glavicu luka da isječete i da tako nasjećen luk stavite pored svog  kreveta i sva ta isparavanja u toku noći će u ući u vaša disajne puteve i vi ete se osjećati mnogo bolje kada  se probudite.

Vaš komentar?

Preporuke