U kanalu dubokom oko tri metra, uz put Kikinda – Rusko Selo pronađeno je izgorjelo putničko vozilo marke ”Pežo 206” a u njemu se nalazio ugljenisani leš muškarca. I mada u početku se nije ništa znalo, na kraju se preko društvenih mreža saznalo da je nastradao Petar Tanackov koji je imao 49 godina, a koji je ljudima u Kikindi bio poznat kao veliki zaljubljenik u muziku, a koji je prije pandemije zajedno sa još nekim gradskim muzičarima svirao gitaru u jednom popularnom lokalu. Muzičar koji je često svirao sa nesretnimPetrom je za medije rekao ovo:

“Nažalost, poginuo je naš drugar, muzičar, svirao je gitaru, bubnjeve i lijepo je pjevao. Družili smo se ranije srijedom na živim svirakama. Imao je veliku tragediju kada mu je prije pet godina od teške bolesti umro stariji sin. Onda ga je stigla i druga nesreća, jer mu je mlađi sin doživio tešku saobraćajnu nesreću i još se nije oporavio. Teško je sve to bilo podnositi. Danas nam je stigla vest o trećoj nesreći u toj porodici. Užasno”– Kako prve informacije kazuju Petar Tanackov je život izgubio na surov način kada je automobilom “Pežo 206” sletio s kolovoza u kanal, na putu Kikinda – Rusko Selo. Automobil se zapalio, a u njemu je policija na uviđaju pronašla i ugljenisani leš vozača.

Tragedija je otkrivena kada je jedan građanin u popodnevnim satima obavijestio policiju da je vidio u kanalu auto koje je izgorjelo, a pretpostavlja se da je Petar koji je bio sam u autu izgubio kontrolu nad vozilom i da je sletio u kanal dubok tri metra u kojem nije bilo vode. Drugi detalji ove nesreće nisu poznati. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici policije i tužilaštva iz Kikinde, koje je naredilo i obdukciju leša.