Svi mi kada spavamo znamo i da sanjamo i svi mi imamo različite snove, a veoma često nam u snove i dođu neki, nama dragi ljudi koji više nisu sa nama i kao da nam žele nešto reći, kao danas žele posavjetovati, upozoriti. Stručnjaci na tom polju smatraju da svi naši snovi imaju neku poruku za nas, ali da treba i znati snove protumačiti, a to dosta često nije jednostavno. Tako je i ova ispovijest o jednom snu podigla veliku prašinu na društvenim mrežama, jer su se mnogi pronašli u njoj, a mi ćemo vam tu ispovijest prenijeti u cijelosti:

”Naše subotnje jutro su kvarili zvuci teških mašina s obližnjeg gradilišta, sječenje asfalta kako bi se postavila nova optička mreža, za neke nove i povoljnije internet provajdere. Onda kad bi te sve mašine malo utihnule, začuli bi se skupljači željeza koji su prolazili s megafonom, a na kraju i zvono na vratima: “Skupljam pomoć za bolesnu djevojčicu…” Ja sam negodovala uvijek, ljutito pospremala i kazivala kako je nemoguće imati mirno jutro, kako bi se popila kafa na terasi, uživati u jednom neradnom danu. Taman pospremljen balkon zasula je prašina, zbog toga što je pred naše prozore kamion iskipivao tucanik. „Pobogu, opet će samo prekriti sve rupe na asfaltu, zatrpati pijeskom i kamenjem, a asfalt neće postaviti nikada, vidiš li ti ovo što se radi Saša?”

Dalje u ispovijesti priča teče na ovaj način: ”I stvarno pomislih kako grad ne pruža šansu za uživanje u jednom mirnom jutru. Mislila sam da je zbog toga i šutao pa sam ga pitala, da li je dobro i da li je sve u redu. “Sanjao sam majku”, reče mi Saša. Kažem mu ja blago tebi, ali on ni to nije čuo. Znala sam ja odlično kako je bolno sanjati majku, prvih par godina nakon njene smrti. Mi koji majku nemamo već decenijama zaista se radujemo takvim snovima, a prvih godina nakon smrti majke ti snovi su zaista devastirajući. Ti snovi ustvari daju jaku spoznaju o tome šta si izgubio. Daju blijedu magličastu nadu da ćes se probuditi i da će sve biti isto, da ćeš ponovo zagrliti svoju majku i shvatiti da je sve bio samo san.”

Nastavak ispovijesti pročitajte OVDJE