Bez obzira koliko mi generalno kao društvo napredovali, svjesni smo toga da se kod nas još uvijek provlači onaj rep od nacionalizma, za kojeg smo svejsni da se nećemo otarasiti generacijama , niti da ćemo moći istinski napredovati sve dok toga ima.

Ono što je još gore u svemu tome jeste da mi generalno imamo nadu da će mlađi naraštaji uspjeti da isprave neke stvari koje smo mi pokvarili i da će gledati u budućnosti, ali nažalost, to sve pada u vodu jer vidimo sve veći broj da se u nacionalizam i cijela ratna dešavanja na ovim prostorima koji su se desili prije 30 godina, mješaju oni koji nisu ni bili rođeni tada.


Tu naročito imamo razne uticajne mlade osobe koje nisu svjesne šta rade i koliki oni uticaj imaju na mlade ljude.

Tako je samo prije nekoliko mjeseci se desio jedan eksces u Crnoj Gori, gdje je poznata pjevačica koja je nastupala u Zvezdama Granda, kada je ona u jednom klubu pjevala pojesmu “Ne može nam niko ništa, veći smo od Srbije” a nakon toga se našla na meti mnogih medija, naročito onih koji dolaze iz Sbrije.

Kako smo mogli i očekivati ona je odmah postala nepoželjna u Srbiji, a ona se izvinjavala i rekla kako nije tako milila nego je ponijela atmosfera, ali šteta se ne može popraviti.
Jedna slična stvar koja se desila nedavno isto govori o ovome, gdje je mladi srpski pjevač Uroš Živković u jednom svom nastupu pjevao jednu kontroverznu pjesmu “Ne volim te Alija” koju u originalu izvodi Baja Mali Knindža.

Kako smo mogli i očekivati snimak se proširio društvenim mrežama , a on je naišao na veliki broj kritika i osudu ljudi, a kada je vidio šta je uradio naravno i on se oglasio povodom toga, te izvinjavajućui se, ali ni u jednom momentu on nije izjavio da se kaje što je tu pjesmu pjevao nego je govorio kako je njemu za tu pjesmu bilo plaćeno i da je on samo radio svoj posao.

U nastavku donosimo cijelu njegovu izjavu, pa nam recite šta vi mislite o njoj?

Pišite nam

Preporuke