Uvijek smo se nekada pitali kakvi bi mi bili da smo umjesto nekoga na našem omiljenom kvizu kada ga gledamo kod kuće, a ujedno sam taj kviz ima zadatak da mi u udobnosti svog doma provjerimo svoje znanje i onda ili ćemo se pohvaliti ili pokuditi.

Međutim, ne moraju to da budu kviz emisije na televizijama, to mogu da budu i razne mozgalice, pitalice koje smo vam donosili u prošlim člancima, a vi ste ih mogli iskoristiti i u kućnoj atmosferi da zajedno sa svojom porodicom napravite mini takmičenje.

Upravo ovakvi testovi nam pomažu da razvijamo svoje sposobnosti i da vježbamo naš mozak tako što ćemo pojačati našu percepciju.

Ukoliko se zagonetka pokazala kao teškom onda ne biste trebali da odustanete sve dok ne pronađete riješenje jer je jako bitno da znate da u svakom trenutku mi ne možemo da razmišljalmo na isti način, a posljedica toga su razne situacije u kojima se svakodnevno nalazimo,.

Ono što biste u tim trenucima trebali da uradite jeste da ostavite zagonetku i odete da radite neke druge stvari, tačnije da svoj fokus prebacite na neke druge stvari i onda kada se odmorite onda se vratite mozgalici.

Što se tiče današnje mozgalice ona je doduše više kao neki test inteligencije, a zadatak je da u  moru slova “d” pronađete slovo “b”.

U pronalasku svih slova “b” uspjelo je samo 2% ljudi.

Upravo , brzina pronalaska svih slova “b” je mjerilo vaše inteligencije i ukoliko u vrlo kratkom vremenskom roku pronađete sva slova može se reći da imate visok koeficijent inteligencije.

Koliko slova “b” ima i za koliko ste ih sve pronašli? Pišite nam vaše odgovore?

Preporuke