Za razliku o dosadašnjih članaka koji su ili slične tematike u današnjem članku vam donosimo jednu veoma zanimljivu pitalicu i zagonetku,.

Razlog zboog koje smo ponovo donijeli ovu mozgalicu jeste zato što ste se vi do sada pokazali i više nego dobrim u riješavanju istih, ali isto tako i zbog toga što su mozgalice prava stvar i izvor zabave za cijelu porodicu, ali i prijatelje.
U današnjoj mozgalici vi biste trebali da otkrijete neke stvari, a mi ćemo vam donijeti jednu sliku sa raznim detaljima na njoj, zatim ćemo vam donijeti jedan tekst kojeg biste trebali da dobro izanalizirate i da pokušate da otkrijete odgovor iz samog teksta i gledajući u sliku.

Naime, jedan usamljeni starac je živio u jednoj kući koja je bila smještena u predgrađu. NIkada se nije desilo da je on napuštao kuću na neko duže vrijeme, a jednog petka je došao poštar i pozvao je tog čovjeka. Međutim nije bilo odgovora.
Kako nije bilo odgovora ona je prišao prozoru i pogledao kroz njega i vidio starca kako leži u lokvi krvi.
Kada je sitgla policija, on je našao novine od utorka, dvije flaše toplog mlijeka i jednu čašu hladnog mlijekla.

Narednog dana ubica je uhapšen

Naime, ono što vi trebate da odgonetnete na osnovu čega je policajac prepozano  ubicu i ko je on ustavri.

Pokušajte da date odgovor na ovo pitanje, a da li je vaš odgovor na pitanje tačan možete pogledati na dnu ovog člnaka gdje ćemo midati odgovor i pojasniti ga.

Više i nego je očigledno da je u ptianju bio poštar, a on je jedini znao da niko u kući ne bi čitao novine u srijedu i u četvrtak.

Da li ste pogodili? Pišite nam

Advertisement