Sahranjen Sinan Sakić: prekršio se jedan veoma važan muslimanski običaj - Lifesytledom

Sahranjen Sinan Sakić: prekršio se jedan veoma važan muslimanski običaj

Kako je ranije saopštila porodica, malo će se od pravila odstupiti na dženazi legende narodne muzike, kako bi ga dostojanstveno ispratili svi koji su ga voljeli

Sinan Sakić sahranjen je u Loznici – svom rodnom mjestu. U porodičnoj kući Sakića okupio se veliki broj prijatelja, poštovalaca njegovog djela i lika i kolege da bi na vječni počinjak ispratili pjevača.

Iz porodice su ranije saopštili da Sinan neće biti rigorozno sahranjen u skladu s muslimanskim običajima, nego će se malo od pravila odstupiti. Dženazi su naime, prisustvovale kćerka Đulica i supruga Sabina, a odstupalo se od pravila i da bi ga dostojanstveno ispratili svi koji su ga voljeli. Inače, samo muškarci prisustvuju na dženazi.

Kao što je pripadao za života svima koji lijepu muziku vole i zadnji pozdrav legendi muzike biće za sve poštovaoce i prijatelje otvoren, bez obzira na vjeroispovijest i pol, dok će po načinu ukopa biti ispoštovani islamski običaji, navedeno je u saopštenju za javnost.

Pred porodičnom kućom na dan sahrane, a u kojoj se njegovo tijelo nalazilo, okupile su se brojne komšije, porodica, kolege i prijatelji.

Prvi koji je u porodični dom stigao bio je Dragan Kojić Keba sa ženom Oljom.

Ne znam kako ću ja bez njega…Mog tate više nema – rekla je u suzama Đulka, Sinanova kćerka.

Mile Kitić i Dragana Mirković došli su na sahranu sa članovima čuvenog benda ‘Južnog vetra’.

Šaban Šaulić došao je direktno na groblje, kao i Mina Kostić, Džej Ramadanovski, Adil Maksutović i Hasan Dudić.

Poznati pjevač preminuo je u 62. godini života 1. juna, u beogradskom stanu na Dorćolu nakon što je izgubio dugu borbu sa zdravstvenim problemima.

Categories: Najnovije

Leave A Reply