Njeno ime je Barbara Mori, a gledaoci na našim prostorima su je najviše zavoljeni tokom emitovanja serije koja je uzela veliku pažnju gledalaca i koja se zvala “Rubi”, a koja je za mnoge ljude i dan danas omiljena latino serija.

Od emitovanja ove televizije na malim ekranima je prošlo čak 15 godina, dok se Barbara u međuvremenu odlučila posvetiti samo filmskoj karijeri. Ona u zadnje tri godine zaista uživa u ulozi bake, što je za nju mnogo predivno.

Sin od glumice Barbare koji se zove Serhio Mori i koji ima 21 godinu je prije tri godine dobio kćerku, dok je ponosna baka Barbara stalno aktivna na društvenim mrežama, gdje objavljuje trenutke sa svojim unukom kako provode vrijeme.

Čuveni Alehandro iz te serije je također veoma aktivan u Meksiku gdje snima filmove i serije, a 2009. godine se javnost mnogo zainteresovala za njega, a to je bilo posebno zbog činjenice da se vjenčao sa kolegicom Majrin Viljanuevom koja je bila također zvijezda sapunica.

Barbara na društvenim mrežama ima nekoliko miliona pratioca, a ona pokušava ujedno da preko svoga profila podigne svijet kod ljudi kako bi mijenjali svijet oko sebe. Jednom je spomenula da ako se jedna osoba promijeni da se cijeli svijet mijenja, a da ako vam se ne sviđa taj svijet gdje živite da je najbolje što vi možete uraditi jeste otkriti novi način gledanja na svijet.

Savjetuje ljude kako bi trebali promijeniti naše gledanje na stvari i da učimo kako da posmatramo lijepe stvari u životu, te da shvatimo priliku koju imaju sva ljudska bića.