Kada je u pitanju današnji članak u njemu vam donosimo jednu zanimljivu temu, a vjerujemo kako će ova tema mnogima biti od pomoći.
Naime, u današnjem članku vam donosimo nekoliko savejta kako da se riješite raznih štetočina u vašem domu, a te štetočine mogu biti veliki problemi kada su u pitanju uništavanje namještaja, donošenja zaraze i mnogo drugih stvari.

SVakako miševi su nešto najgore što nam se može desiti, pa stoga veliki broj ljudi nabavlja mačke kako bi one pomogle u tome, ali današnje mačke nisu ono što su nekada bile, pa nekako bi se moglo reći da su nekim stvarima izgubile primarne instikte.

Veliki broj mačaka je razmaženo jer dobijaju hranu od svojih vlasnika, tako da one nemaju ni potrebu da love.

Veliki broj osoba i pored mačaka koriste razne stvari kao što je mišomor kako bi se riješili miševa, ali to može biti jedan mač na dvije strane jer taj otrov vrlo lako može da uđe u neke druge namirnice koje mi koristimo, tipa da završi u brašnu i tako nekim drugim stvarima.

Međutim, u današnjem članku vam donsoimo neka prirodna sredstva kako da se riješite ove štetočine.

SVakako jedan od najboljih načina jeste kora crvenog luka, a poznato je da miševi nikako ne vole tu aromu, pa samo postavite tu koru na svako mjesto gdje se oni nalaze.

Pored luka oni ne vole ni metvicu, nanu ili mentu, ali isto tako ni miris benzina niti nafte, a sve te stvari možete da natopite na vatu i da poredate na mjesta gdje se oni nalaze,.

Probajte neke od ovih stvari i javite nam rezutzlate.

Vaš komentar?

Preporuke