U današnjem člnaku ćemo da pričamo o jednom problemu sa kojim se bori veliki broj ljudi, a riječ je o gljivicama, a ovaj problem se  ranije mnogo češće pojavljivao kod starijih ljudi, dok u današnje vrijeme vidimo kako to nema pravila i da u današnje vrijeme sve više mlađi ljudi oboljivaju od ovoga.

Kada je u pitanju ova infekcija, ona je na početku toliko beznačajna i nije opasna, ali ona može da izazove jedan velik problem, a to je da ta infekcija dođe u dodir sa krvi i onda izazove trovanje krvi.,

Upravo zbog toga mi ne bismo trebali da zanemarujemo ovaj problem i trebali bismo ga rijašiti što prije možemo.

Kako se navodi gljivična infkecija je učestala u današnje vrijeme zbog toga što mi mnogo vremena provodimo u obući, a uproavo je neadkevatna obuća jedan od problema koji uzrokuju to , a svejsni smo da ne može danas pronaći veoma kvalitetna obuće ili neku kožnu obuću a da za to ne izdvojite veliko bogastvo.

Ono što biste trebali da obratite pažnju ukoliko imate gljivice jeste da ne dijelite svoj peškir sa drugim ljudima jer gljivice se lako prenose i vrlo lako mogu preći na neku drugu osobu.

Svjesni smo toga da postoji veliki broj preparata u apotekama koje možete kupiti za gljivice, ali su oni skupi i nemaju baš nekog učinka.

Međutim, riešenje za ovaj problem postoji i u našoj kući.-

Riječ je o sodi bikarboni i potrebno je da pomješate oko pola šolje sode, oko jedne čevrtine 3& hidrogen peroksida i oko pola šolje gorke soli i sve to zalijte sa četiri šolje tople vode.

Možete na ovo dodati još četvrtinu šolje sirćeta.

Potrebno je da sve ovo pomješate i da umočiote noge u ovaj rastvor i držite u tome noge nekih desetak minuta. Potrebno je da kasnije nakon ovoga noge isperete i  da ovo ponavljate najmanje nekoliko sedmica.

Vaš komentar?

Preporuke