Mnoge žene u uposljednjih par godina, pokušavaju da ostanu u drugom stanju, ali im to ide jako teško. Dosta žena danas ima problema sa hormonima, kao i štitnom žlijezdom. Pored toga imaju i nekih drugih problema, ženskih problema, a ima tui jako dosta psihe. Danas donosimo jedan jako koristan savjet za sve žene koje pokušavaju ostati u drugom stanju. Još uvijek ima nade za vas, jednostavno se trebate okrenuti prirodi i potražiti lijek možda u šumi a ne kod doktora ili apoteke. Danas vam predstavljamo jednu biljku, koja se zove divlji bosiljak i koja je jako rasprostranjena na Balkanskim prostorima, nije da je nema. MOžda je nećete prepoznati od prve jer ima preko 10 imena u narodnoj literaturi. Ova biljka se nekada jako puno koristila u liječenju pluća, a u posljednjih par godin jako se puno koristi i za liječenje ženskih problema.

Ako je ne znate pronači reći ćemo da ima bijele cvijetove i da može narasti i do 60 centimetara. Najbolje uspjeva i ima prelijepe cvjetove u terminu od juna do septembra. Ono što je krasi i po čemu je jako poznata jeste to da u sebi sadrži flavonoide, esencijalno uklje kao i tanine.Žene kažu da ona čak liječi i sterilnost kod žena, podiže imunitet i podiže balans kod hormonalnih poremećaja. 

Ona je dobra za čišćenje bubrega, cijelih pluća kao i kod nekih bolesti kostiju, nadomješćuje na pravi način i nedostatak kalcijuma pogotovo kod žena. 

Preporuke