Recite ne cigaretama - ovo su namirnice koje će vam pomoći da se riješite otrova - Lifesytledom

Recite ne cigaretama – ovo su namirnice koje će vam pomoći da se riješite otrova

Ubrzavajući ovaj proces, moguće je kroz regulaciju prehrane i povećan unos hrane koja je dokazano pomoći u čišćenju tijela i eliminiranju nikotina iz tijela. Nekoliko njih potvrđeno je učinkovitim znanstvenim istraživanjima, a kako bismo pomogli onima koji se bore s odvikavanjem od pušenja, popisat ćemo tih šest, posebno učinkovitih namirnica.

Zeleni čaj je jedna od najboljih podjedinica za ljude koji se bore sa svojom ovisnošću o nikotinu i cigaretama. Ima pozitivan učinak na nekoliko načina, prvo kao hidratizirajuće tijelo, koje je vrlo važno za kožu i tijelo, što je prepun nikotinske negativnosti, jedan je od najboljih antioksidanata, pa se s pravom može reći da čisti tijelo nikotina. Osim toga, kao i drugi čajevi, ima smirujući i blagotvoran učinak koji može biti važan u određeno vrijeme. Uz zeleni čaj, za još bolji učinak, preporuča se dodati žlicu narandanskog đumbira, malo krastavca, limuna i par listova.

špinat

Špinat je poznat kao izvrstan izvor folne kiseline, a folna kiselina igra vrlo važnu ulogu u eliminaciji nikotina iz tijela. Osim toga, folna kiselina je važna za normalne funkcije tijela, a također ima značajan utjecaj na mentalno zdravlje.

mrkva

Mrkve su velika pomoć ljudima koji pokušavaju riješiti problem ovisnosti o nikotinu i svojim sastavnim elementima kao što su vitamini A, K, C i B, pomažu organizmu da očisti i ubrza proces detoksikacije i potpunog spasenja od svih snažnih učinaka pušenja.

Brokula, kelj, kupus

Zeleno lisnato povrće kao što su kupus i med, ali i povrće kao što je brokula, sadrže polifenole kao vrlo korisne tvari u smanjenju upalnih procesa u probavnom sustavu. U isto vrijeme, antioksidansi sadržani u čistom tijelu toksina i, između ostalog, izbacuju nikotin sam.

Limun i naranča

Citrusi s limunom i narančom u prvom planu poznati su po svojim bogatim vitaminima, koji su sretni vidjeti u većini detoksikacijskih procesa. Ovdje su vitamini A, C i E spremni dokazati i kada treba ojačati organizam i pomoći mu u rješavanju nakupljanja nikotina koji otežava život ljudima koji žele riješiti ovisnost.

kivi

Kao što je slučaj s limunom i narančom, Kiwi je izvrstan kolega organizam na putu čišćenja. Pomaže mu da se bori protiv infekcija i bakterija i daje mu najpotrebnije vitamine i minerale.

Categories: Savjeti

Leave A Reply