U ovome tekstu za vas imamo priču koja je privukla veliku pažnju na društvenim mrežama, te je izazvala mnoge komentare. Priča govori o starom bračnom paru Cvetkovićima koji su inače iz Srbije, iz Leskovca, a koji su punih 40 godina radili u Njemačkoj, a njihova djeca , dva sina i kćerka su bili ostali u Srbiji, te su se o njima brinuli babe i djedovi. Djeca su odrastala u izobilju i imala su bezbrižno djetinjstvo, jer su Cvetkovići mnogo radili, ali i dosta zarađivali

Kada su im djeca odrasla, oni su od svoje uđteđevine odlučili da sinovima kupe po stan na crnogorskom primorju, a  kćerki su kao miraz kupili najnoviji BMW, te spavaću sobu, kao i druge poklone za domaćinstvo. I sve je bilo kako treba, njihovi odnosi unutar porodice su bili sjajni sve dok S. Cvetković nije preminuo, a to je za njegovu suprugu bila velika tragedija. Njih dvoje su se prije toga bili vratili u Srbiju, da svoje penzionesrke dane provedu u domovinu. S. Cvetković nikada nije bio bolestan, ali je imao 80 godina i patio je od demencije. I kada ga je bolest bila uzela, njegovi sinovi su sa njim sklopili ugovor o izdržavanju, te je njima dvojici otac ostavio sve što ima na ravne časti, dakle svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu. Svojoj ženi nije bio ostavio ništa, a to je dovelo do komplikacija u njenom životu.

Advokat Igor Stamenković je za medije povodom ovoga i sličnih slučajeva izjavio sljedeće: “Tako se radi svuda. Ako nekog želiš da isključiš iz nasljedstva, napišeš doživotni ugovor o izdržavanju koji je skoro pa neoboriv na sudu. U ovom slučaju namjera je vjerojatno bila da se onemogući da i sestra nešto naslijedi od imovine roditelja, a pokojnik nije mogao da pretpostavi da će sinovi majku da ostave bez svega, čak i bez krova nad glavom”.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here