Danas se Rade Šerbedžja jednom nadasve dirljivom objavom oprostio od svog prijatelja koji je preminuo , RAde se nije mogao suzdržat a da ne napiše nešto na svojim društvenim mrežama da barem sa svojim pratiocima podijeli tu tugu koju je osjetio. Svima je poznato da Šerbedžija već godinama obitava u Americi više nego na domaćem terenu , i jedan je od rijetkih naših glumaca koji se stablirao na inostranom zvjezdanom nebu. Iako najčešće glumi ljude sa našeg područja , Kubance ili Ruse ipak je traćen za brojne luloge koje zahtijevaju da ih odigra neko poput njega.

No to danas nije tema, Šerbedžija je na svom profilu napisao da ga je napustio jedan od najvećih prijatelja i njemu najdražih ljud koje je poznavo , Adem Šlipac , koji je bio izbeglica iz BAnja LUke a u Los Anđelesu je držao mali Jugoslovenski restoran , gdje se mahom okupljao narod sa našeg područja i svi su znali za taj mali restoran na uglu kvarta. Šerbedžija je opisao cijelu Ademovu priču , kako je od vlasnika autosalona postao izbjeglica i na kraju vasnik tog restorana , opisao je njihove večeri uz balkansku muziku , klape , domaći rokenrol , domaće ćevape u kajmaku , lepinje , sarme , hurmašice i sve ono što je Adem sa sobom odnio sa balkana u Ameriku.

“Adem je držao mali Aroma Cafe na uglu Overlanda i Pico Bulevara, u kojem smo se mi došljaci iz bivše Jugoslavije, sakupljali i družili svaki put skoro svaki dan. Jeli smo tu bosanske specijalitete koje su on i njegova Amra božanski spremali i tako živjeli našu podijeljenu stvarnost u toj dalekoj i stranoj Americi, u kojoj je iz toga začaranog kutka dolazila naša Bosna i sjećala nas nekadašnjeg vremena i naših mladih života. Adem je bio zaista božanstven čovjek. Jedan od najdivnijih ljudi koje sam u svome životu mogao da sretnem!”, napisao je potreseni Šerbedžija.

Šerbedžija kaže da je taj ugao bio pravi mali raj za sve Jugoslvene u srcu i u tuđini i da bez Adema više ništa neće biti isto.