Epilog izbora u Crnoj Gori mnogima ne odgovara i mnogi su nezadovoljni , posebno crno podzemlje Crne Gore , ali i Srbije. Prema pisanjima portala Republika.rs Ruski su obaještajci došli do saznanja da smijenjeni režim planira napad na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića , jer njega smatraju uzrokom svih svojih problema, odnosno njega drže glavnim odgovornim za pad vlasti i sistema koji je omogućio da kriminal provcvjeta i razvija se bez problema , na ovom području.

Osim toga zamjeraju mu i otvoreni rat protiv mafije i mafijaških krugova u Srbiji , a koji je prema njihovim pisanjima direktni ogranak onog u Crnoj Gori , jer kako oni navode zapravo cijeli centar i epicentar, sjedište svih tih dešavanja i organizacija je upravo u Srbiji , a sve se to odvilo i rauzvijalo zahvaljući vlasti na čelu sa Milom Đukanovićem koji je omogućio da se ti krugovi razviju do te mjere. Takođe mediji navode da je on cijelu svoju kampanju bazirao na tome da je Crna GOra ugrožena od strane Srbije , i Aleksandra Vučića te da se samo na način da ponovo nakon 30 godina vladavine izaberu njega. Međutim to se nije desilo i sada su svi oni kojima je njegova duga vladavina odgovarala kivni.

Osim toga prema pisanju Telegraf.rs.ruski su obavještajci o svemu što su saznali obavijestili i predsjednika Rusije direktno, a zatim i srpske obavještajce koji su učinili sve kako bi osigurali Aleksandra Vučića i njegov život. Iako je njegovo osiguranje već maksimalno pojačano nakon što su iz klanaj Velje Nevolje nakon njegovog hapšenja najavili da će izvršiti atentat na predsjednika Aleksandra Vučića zbog njegovh postupaka. On je sada zaštićen od svih potencijalnih napada i mogućih negativnih dešavanja.