Svjesni smo toga da su izbori orije nekoliko dana uSjedinjenim Američkim Državama završeni, ali se tenzije oko njih još uvijek nisu stišale, a na kraju je Joe BIden , kandidat ispred demokrata proglasio pobjedu, ali to sve još uvijek nije završeno.

Naime, kako saznajemo aktuelni predsjednik Donald Truomp je uložio nekoliko žalbi na brojanje glasova, a iako postoje veoma male šanse da se ti glasovi projmene,lon ne želi da  gubi svoje pravo an to da se žali jer je nekoliko puta naglasio da je se desila izborna prevara.

Sa druge strane, vjerujemo kako ima onih koji i dalje vjeruju da će Trump da bude predsjednik i naredne četiri godine.

Kada su u pitnaju ovi izbori oni su kao nijednu di sada izazvali veliku pažnju u svijetu upravo zbog te veoma tjesne trke ali i načina i njihove politike obojice kandidata.

Nakon proglašenja pobjede Bidena, mnogi su čestitali njemu pobjedu iako se znalo da su oni podržavali Trumpa.

Neki su to istina uradili odmah, dok nekima je trebalo neko duže vrijeme, a kada je u pitanju predsjednik Rusije, on još uvijek nije čestitao Bidenu, ali je zato napisao u svojoj zvaničnoj objavi da se raduje daljnoj saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama , ali da će on sačekati da se ponovo prebroje glasovi kao bi on bio siguran da je to to, i da je BIden zasigurno 46. predsejdnik Sjedinjenih Ameirčkih Država

Vaš komentar?