Stvar o kojoj se jako malo priča i koja je poprilično neugodna, jeste, puštanje plinova. Puštanje gasa potpuno je normalno, jer ako živo biće jede, tada ispušta plinove. Plin u crijevima stvara zrak koji gutamo tijekom dana, kao i bakterije koje razgrađuju hranu, tako da je to uobičajena pojava. Bakterije stvaraju plin kada razgrađuju škrob i šećer koji naše tijelo ne može lako probaviti. Naravno da taj plin mora negdje izaći, pišu jedan zdravstveni portal.Prosječna osoba prdne oko 18 puta dnevno. I to je dobro. To znači da vaš probavni sustav dobro funkcionira i da imate dosta dobrih bakterija, tako da se može reći da ste zdravi. Međutim, ovisno o učestalosti i mirisu, plin može poslužiti i kao signal za ono što se događa unutar. Evo što različite vrste plinova govore o stanju vašeg tijela.

Tihi gas

Ako tiho prdnete, to nije zaista povezano s vašim zdravljem. To se samo odnosi na položaj vaših mišića u trenutku kada se dogodilo.

Česti gas

To uopće nije loše. Ali ako vam se to događa vrlo često, to bi mogao biti znak da ste pojeli puno hrane koja uzrokuje plin ili puno zraka ušlo je u vaš probavni sustav. 

Gas bez mirisa

Ne brini. Čak i ako prdnete 18 puta dnevno, većina nema mirisa i nitko to neće primijetiti. Možda ni ti. Većina plina koji oslobađate čine ugljični dioksid.

Smrdljivi gas

Smrdljivu vrstu uzrokuje sumporovodik, koji nastaje kada se kuhaju hrana koja sadrži sumpor poput brokule, cvjetače, mliječnih proizvoda i graha. 

Jako smrdljiv gas

To obično znači da imate super zdravu prehranu bogatu vlaknima. Međutim, mogu također ukazivati ​​na to da ne podnosite laktozu,i trebali bi obratiti pažnju na te stvari. Ne morate se osjećati bolesno, ali otpuštanje “bombe smrade” ubrzo nakon konzumiranja mliječnih proizvoda znači da vam ih tijelo teško može probaviti.

 

Preporuke