Ian Frimen ima 40 godina i živi u Škotskoj , a ono što je zanimljivo jest da ona baš i nije imao sreće u ljubavi, i sa ženama . On se naime ženio čak dva puta , a kako izgleda prema onome što je kasnije saznao , bolje bi i po njega i po te žene bilo da je ostao samac. Ovaj je muškarac prije nekih 14 godina na spoju na slijepo upoznao svoju prvu suprugu Maksin , koju je šarmirao svojom tvrdoglavošću i upornošću.
NJih su dvoje bili u braku i dobili dvoje djece Dejzi i Džošu, a onda s odlučili da presele iz Londona , u kome su živjeli do tada , pala je odluka da se presele u Kambridž. Samo nekoliko mjeseci nakon preseljenja Maksin je imala nesreću i udario ju je auto , te je ona na mjestu ostala mrtva, a Ian je kao jako mlad ostao udovac i smaohrani otac , dvoje male djece.

On je uz pomoć svojih prijatelja preživljavao i funkcinisao te odgajao svoju djecu , jer nikako nije želio da prihvati ponudu svoje majke da se useli kod nje da bi mu ona pomogla sa djecom , on je to odbio iz jednog jednostavnog razloga , ona naime nikako nije voljela Maksin i bila je loša prema njoj i jednostavno nije žalio da ona odgaja njihovu djecu ni u kom slučaju. Tri godine od smrti prve supruge on je upoznao Luiz i njih dvoje su se vjenčali nevjerovatnom brzinom , nakon samo nekoliko mjeseci poznavanja.

Da stvar bude gora Luiz se kroz nekoliko mjeseci od vjenčanja okliznula u kad i pala , slomila je kičmu i ostala nepokretna. Ian je doćivio nervni slom i potpuno je poludio zbog toga . A onda je jedan prijatelj rekao da je sve to što mu se dešava sumnjivo te da je sigurno neko bacio urok ili kletvu na njega i njegov ljubavni život. Iako prvobitno nije povjerovao u to , nije znao više šta bi mogao uraditi , a sve to ga je užasno mučilo , ptišao je u svoje rodno selo , ali nije posjetio majku , nego je otišao jednoj starici koja se bavila skidanjem čini. Ona mu je potvrdila da čini jesu bačene , i da je to uradila njegova rođena majka. Ona to nije porekla , a on je zbog toga prekinuo sv veze sa njom za sva vremena.