U današnjem članku ćemo pričati o jednoj zanimljivoj temi, a naime tiče se jednog termina koji se koristi u psihologiji.

Taj termine je Roršahova mrlja i ova metoda se koristi u raznim oblicima pomoću kojih možete da saznate mnogo o jednoj osobi.
Iako je ova metoda naišla na velik broj osude ona se u današnje vrijeme mnogo koristi, a ona se koristi u školama, zatvorima, sudnicama i mnogim drugim mjestima gdje je potrebno da se pročita nečije psihičko kstanje, a na osnovu toga se mogu odrediti neke kazne i visine kazne za tu osobu.

Ukoliko ne znate šta je to, u suštini ispred vas se nalazi jedan bijeli papir i na njemu se na prvi pogled čini mrlja od tinte, a vaš zadatak u tom trenutku jeste da kažete prvu stvar a koju ste pomislili kada ste vidjeli taj oblik, tj na šta vas je taj oblik asocirao.
Upravo iz tog vašeg razmišlčjana može se reći šta je to vama prvo na pameti i šta vam je glavni pojam na mozgu.

Svjesni smo toga da se te metode mogu pojaviti u raznim varijacima, a u današnje vrijeme možete pronaći veliki broj testova i mozgalica koje vam stvarno mogu pomoći kako bi sebe što bolje vijdeli i upoznali sami sebe.

Stoga, mi vam u današnjem članku donosimo jednu sliku koja podsjeća na Rošarhov test, a pomoću ovoga ćete vi otkriti na koji način vi to posmatrate svijet.

Pogledajte dobro sliku i recite nam šta je to što ste prvo primjetili na njoj. Jako je bitno da budete iskreni prema sebi, jer samo onda će test da bude ispravan, a mi ćemo vam u nastavku donijeti odgovore na pitanja.

Ukoliko ste vidjeli gusjenicu to je znak da je vaš život mnogo užurban i da imate neke obaveze.

Ukoliko jer prva bila muha vi imate jednu veoma lošu sliku o sebi.
.

Ako ste vidjeli nož to je znak da u vašem životu postoji jedno veliko opterećenje, a ako je leptir vi ste jedna veoma vedra osoba i imate vedre poglede na život.
Ista je situacija i ako ste vidjeli jabuku.

Pišite nam vaše mišljenje

Preporuke