Neobična i nesvakidašnja scena dogodila se u jednom mjestu po imenu Svilajnac. Policijski službenici su zaprimili poziv da se u kanalu nalazi beživotno tijelo.

Po izlasku na teren pripadnika policije i pripadnika službe hitne medicinske pomoći zatekli su ženu oblijepljenu trakom i kako leži u kanalu. Doktori su pregledom ustanovili da je gospođa živa i da daje znake života. Prevežena je u dom zdravlja gdje su ljekari ustanovili da nema vidljivih znakova povređivanja.

Nakon ljekarskog pregleda policija je krenula da istražuje ovaj slučaj. U razgovoru sa gospođom ona je navela da je oteta. Opiala je tu scenu kako su momci izašli iz automobila, stavili joj vreću na glavu te su joj ubrizgali neku supstancu. Policiji su svi ti navodi bili šokantni i odmah se krenulo u akciju razotkrivanja.

Ljekari su odmah uzeli uzorak krvi i poslali na toksikološku analizu, očekujući da će u krvi biti prisutan određeni supstrat a sumnjalo se na opijate. No nalaz koji je stigao sve je šokirao. Nalaz krvi je pokazao da nema nikakvih tragova niti primjesi bilo čega neuobičajno.

Ubrzo nakon toga policija je obavila ponovni razgovor sa gospođom gdje su joj saopštili rezultate analize krvi. Gospođa je i dalje tvrdila da se desila otmica, te da su je uboli špricom nepoznatog sadržaja.

Nakon istrage došlo se do zaključka da je pomenuta osoba sve izmislila te da ona zapravo može krivično odgovarati radi davanja lažnih iskaza te radi lažne izjave.

Policija i zdravstveni radnici ne pamte kada su ovakvu scenu doživjeli.