Svjesni smo toga da je dolaskom hladnijih i kišnih dana došlo vrijeme kada se za neko vrijeme moramo oprostiti od svojih patika i uskočiti u neke zimske cipele, pa ćemo odmah čim se ukaže prilika da ih ponovo nosimo vrlo rado nositi.

Kada jer u pitanju brend on i nije toliko važan, a vrlo često izbjegavamo da kupujemo čisto bijele patike ili ako ih imamo izbjegavamo da ih često nosimo jer je jako teško vratitit im onu njihovu staru bjelinu.

Naime, kada peremo svoje patike koje su bijele boje mi nastojimo na sve načine da im vratimo onu njihovu bjelinu, pa koristimo se veš mašinom ili pranjem vap aparatom.
Svi ovi načini daju razultate u nekim postocima, ali isto tako oni mogu da budu jako štetni po naše patike, naročito ukoliko se radi o vap aparatu.

Međutim, u današnjem članku vam donosimo jedan super recept za koji vjerujemo da ste možda i čuli ali se niakda niste usudili da ga probate.

Naime riječ je o zubnoj pasti, a ona se i više nego pokazala učinkovitom u riješavanju ovih problema.

Postupak je poprilično jednostavan, a potrebno je samo da zubnu pastu utrljate na prljave patike.

U ovom procesu možete da koristite neku od starih zubnih čektica i potrebno je da ih dobro izribate tom četkicom i pastom.

Nakon što ste izribali patike, potrebno je da uzmete nakvašeni papirni ubrus kako biste skinuli sve ostatke, i to je to.
Vi možete da nastavite da koristitie svoje patike bez bojazni, a ovaj proces možete ponavljati svakih nekoliko sedmica.

Vaš komentar?

Preporuke