Za danas smo vam spremili jednu jako zanimljivu priču, koja će vas prvo natjerati na smijeh, ali ćete se onda uozbiljiti kada budete vidjeli epilog cijele priče koja nije nimalo lijepa. Uglavnom su žene te koje su fizički maltretirane od strane muškaraca, ali imamo i drugih primjera gdje su muškarci u podređenom položaju. Baš današnja priča nam iluzorno pokazuje aš taj ranije navedeni primjer.

Iako su muškarci znatno manje žrtve fizičkog nasilja, postoje slučajevi gdje nasilje vrši ženska ruka. Da, dobro ste pročitali, eto, i to je i više nego moguće, ali ne baš na Balkanskom području, gdje je muškarac i dalje dominantna figura u porodici. 

Jedan dramatični događaj koji prikazuje muškarce koji trpe nasilje dogodio se u kladionici kada je žena naletjela i zatekla muža kako razgovara s drugom ženom, a onda ga je udarila po glavi i udarila je šakom. Vjerovatno ga nije bilo kod kuće, i ona je izrevoltirana njegovim kađnjenjem, odlučila uzeti pravdu u svoje ruke. Video prikazuje muškarca koji je bio okrvavljen udarcima, a ovaj je događaj mogao završiti i kobno da ostali koji su bili prisutni u kladionici nisu intervenirali i razdvojili ovaj bračni par.

Šta vi mislite o ponuđenom članku. Da li je žena u pravu ovdje, i da li je baš trebala reagirati na ovaj način? Pišite nam u komentarima sva vaša mišljenja.

Preporuke