U današnje vrijeme kada svako svakoga gleda da prevari, još uvijek na području Balkana ima poštenih ljudi koji bi uradili sve da urade ispravnu i pravu stvar. Pogotovo kada se radi o novcu, veoma teško je ispasti moralan i pošten, a najbolji Primjer poštenja dolazi nam iz Srbije. Njegovo ime je Savo Petrović i ima tek 21 godinu. On je prije par dana pronašao žensku torbu sa vjerovali ili ne 42.000 eura, ličnim dokumentima i bankovnom karticama.On je bez razmišljanja cijelu torbu, odnio u najbližu policijsku stanicu. Druga strana ove priče kaže da mu ni sedam dana nakon tog akta nitko nije odgovorio i zahvalio mu na dobrom poslu koji je učinio. Isplati li se uopšte biti dobar?

Kako je sam rekao, radio je drugu smjenu u kafiću KUTAK 015, posluživao je goste u bašti od kafića, kad je išao sa jednog stola po šalice, ugledao torbicu na stolici, gosti su zaboravili, očigledno. 

Odmah je ušao u prostorije bez razmišljanja pozvao policiju jer je znao da gosti nisu iz Ljubovije, bile su dvije žene i dva muškarca. Pregledali su dokumente i vidjeli da ženu ne poznaju, a vidjeli su puno novca u torbi kao i platne kartice. Odmah je pozvana policijska postaja i uzeli su torbu.

Junak ove priče nastavio je raditi svoj posao, a policajci su mu donijeli zapisnik u kojem stoji da je u njegovoj torbi bilo 42.000 eura. On jednostavno, nije mogao vjerovati koji je iznos bio u torbi. Pitao se tko nosi sa sobom toliko novca, kako može zaboraviti torbu s toliko bogatstva. Kako je rekao, nitko nije zvao, samo je saznao da dama živi u Loznici, odnosno da je uzela torbu i da joj ništa ne nedostaje. Nitko nije zahvalio poštenom mladiću.

Preporuke