Zimu smo polako ispratili, a već je prošao i mart, i po kalendaru proljeće je već nastupilo. To je za mnoge možemo reći jedno od najljepših godišnjih doba, tada se sve budi nakon duge i hladne naporne zime. Nakon toliko vremena možemo dačujemo cvrkuteptica, potoci žubore a u samoj prirodi se polako počinje buditi i životinjski svijet. Međutim sa ovom promjenom vremena, nam dolaze i one stvari koji se svaki čovjek možemo to slobodno reći plaši.

Sa dolaskom proljeća životinje su itekako nezgodne u bilo kojem obliku, i ama bač nikako ih nije zgodno gledati, a jedne od takvih su sigurno i zmije. One su jako klizave i sluzave u većini slučajeva ih možemom pronaći u travi, tako da ih je jako lahko nagaziti ukoliko šetamo prirodom. One se tada uplaše i osjete jako ugroženo i odmah pokušavaju da ujedu, pto svakako može da bude jako opasno, zbog činjenice da su neke jako otrovne.

One su se u nekoliko posljednjih godina veoam udomaćile pa tako da sve više dolaze u civilizaciju jer su u potrazi za hranom i tako se one redovno pojavljuju ispred kuća jer traže šta bi mogle da pojedu. Sada se postavlja pitanje kako da se čovjek riješi zmija na što bezbolniji način. Svima je poznato da zmije nikako ne vole ježeve i da su im oni jedan od najvećih neprijatelja. Ukoliko nemate pravih ježeva također možete da uzmete i igračkicu u obliku ježa, ona vam također može poslužiti. Osim toga, zmije isto ne podnose miris benzina.

Tako da možete uzeti jednu flašicu i u nju nasuti benzin ili naftu. Na taj način ćete se riješiti zmija. Ukoliko isprobate ovo, javite nam da li je uspješno.

Advertisement