Poznato je da se u današnje vrijeme sve više briše granica između muških i ženskih zanimanja, a to su dokazale i mnoge ćene koje su odlučile da se bave nekim poslovima koji su do skora bili karakteristični samo za jači spol. Među njima je svakako i prelijepa Loredana Zenea iz Engleske (28) koja već pet godina vozi kamion. Kako su prenijeli mnogi mediji, ona se za to vrijeme, kako radi ovaj posao, susretala sa mnogim kritikama u vezi svoga zanimanja, posebno, što su joj mnogi istakli, taj posao nije niti malo ženstven. Ipak, ona je trudom i radom uspjela da svima dokaže suprotno. Ipak, kako i sama kaže, muškarci je osuđuju najviše, pošto većina njih misli da ona ne zna ni da parkira kamion, ili ne zna uopšte da ga vozi:

” Iako smatram da je moj posao zahtjevan, postoje muški vozači kamiona koji me osuđuju zbog toga kako izgledam i što sam žena” – rekla je ona. Ipak, nakon što ona sjedne u kabinu svoga kamiona i kada uzme volan u ruke, svi koji je kritikuju naprosto odlijepe, a kako je i ona sama istakla, naviše bi voljela da više ne mora da dokazuje svoje umijeće za volanom. Otkrila je kako se za ovaj posao odlučila zahvaljujući svome djedu, pa je jednostavno krenula njegovim stopama:

” Moj djed je bio kamiondžija u Rumuniji i on mi je oduvijek bio uzor. Sa njim sam provela dio svog djetinjstva i on bi me svuda vodio sa sobom na putovanja koja nisu bila previše udaljena” – rekla je ona za kraj.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here